Tips till valpköpare – Prednisolon

Hej alla valpköpare!

Nu har valparna bott hos er ett tag, och förhoppningsvis är alla invanda med varandra. Nu blir det allt mer sommar och solen skiner och man är gärna ute med sin valp, i skog eller natur.

Tyvärr är det inte bara valpar som gillar naturen utan även andra djur, vilket kan ställa till en hel del. Många av er har säkert redan stött på fästingar som är ett satans otyg, men apoteket har en hel uppsjö medel som hjälper mot sådana om man bor i ett väldigt fästingtätt område.

Om man däremot bor i ett ormtätt område som vi gör, så gör det till en vana att alltid ha Prednisolon eller liknande hemma. Prednisolon kan enbart fås med recept, så man behöver ringa sin veterinär, men till de flesta veterinärer behövs bara ett telefonsamtal så skickar de recept till apoteket. Prednisolon ger man en ormbiten hund för att mildra chocken från ormgiftet tillräckligt länge för att hinna ta sig till veterinären.

Tråkigt tips, men viktigt, det går fort när olyckan är framme.

Ett bättre tips, tycker antagligen valparna, är att göra eget hundgodis.
Gör så här:
Köp en blodpudding. Det är billigt. Hacka den i så små bitar du kan, ca 1 x 0,5 cm (det är geggigt). Lägg på aluminiumfolie på en plåt i ugnen. Torka blodpuddingen i 150 grader i 10-15 min, stäng därefter av ungen och låt den stå kvar på eftervärmen. Detta blir små torra godisar som är så goda att båda mina vovvar sitter och vaktar ugnen och dreglar när vi torkar blodpudding här hemma. Bra att ha i fickan om man är trött på smuligt levergodis eller dyra märkesgodisar!

GLAD SOMMAR ALLIHOPA!

//Helena och Mammahund

Sork

Lämna en kommentar